Welkom in de Knagerbieb!
Willem Frederik selecteert alleen de beste boeken over
kleine knaagdieren, die je onder meer bij Bol.com online kunt bestellen.

Via onderstaande links kom je niet meer rechtstreeks bij het boek in kwestie uit, maar even op de gewenste titel zoeken bij Bol.com biedt uitkomst!

Tip van Willem Frederik: zorg dat je goed voorbereid bent en koop VOORDAT je aan een kleine knager begint eerst een boek over de soort in kwestie. Dat voorkomt dat je voor teleurstellingen of verrassingen kom te staan!
Toppers en bestsellers
Konijnen en knaagdieren encyclopedie<br>Esther Verhoef-Verhallen
Konijnen en knaagdieren encyclopedie
Esther Verhoef-Verhallen

Dwerghamsters<br>Judith Lissenberg
Dwerghamsters
Judith Lissenberg

De Konijnen en Knaagdieren Encyclopedie is een absoluut standaardwerk boordevol foto's en informatie. Naast de kleine knagers (muizen, ratten, gerbils en hamsters) is er aandacht voor eekhoorns, degoes, chinchilla's, cavia's en tientallen konijnenrassen. Verplichte kost voor een superprijs!
Dwerghamsters, geschreven door de webmaster van KNAGERS! online, is een onmisbaar boek voor iedereen die dwerghamsters als huisdier houdt. Met prachtige kleurenfoto's, veel interessante informatie en praktische tips over verzorging, voeding en huisvesting. Kortom: alles wat je moet weten over de Russische, Campbelli, Roborovski of Chinese dwerghamster!
Gezelschapsdieren serie

Knaagdierenkenners schreven voor deze serie vijf prima deeltjes over kleine knagers,
geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde liefhebber.
De dwerghamster als gezelschapsdier
Dekker, R.

De gerbil als gezelschapsdier
Fred Petrij

De kleurmuis en muis-achtige als gezelschapsdier
Dekker, R.

De Syrische (goud)hamster als gezelschapsdier
Judith Lissenberg

De tamme rat als gezelschapsdier
Dekker, R.

Over Dieren serie

Handige gidjes met essentiële informatie. Er zijn niet alleen deeltjes over de tamme rat, muis, gerbil, hamster en dwerghamster, maar ook over de cavia, chinchilla, boeroendoek en degoe. Er is verder een Praktische Knaagdierenwijzer en een Knaagdieren Encyclopedie, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen lijvig boekwerk, maar een 64 pagina's tellend overzicht van tientallen vaak exotische knagers.
KNAGERS! selectie
Training Your Pet Rat<br>Barbara Somerville
Training Your Pet Rat
Barbara Somerville

geschreven door de webmaster van KNAGERS online!
Dwarf Hamsters<br>Sharon L. Vanderlip
Dwarf Hamsters
Sharon L. Vanderlip

Gerry Bucsis en Barbara Sommerville schreven twee hele leuke (Engelstalige) uitgaven vol informatie over het omgaan met en trainen van ratten en hamsters, met daarbij veel aandacht voor fun, games en tricks. Aanraders!
Een Engelstalig informatief boekje voor de dwerghamsterliefhebber die zijn knagerbieb compleet wil krijgen.
Maarten 't Hart - hij studeerde biologie - schreef naast zijn literaire werk een boek over ratten met daarin veel aandacht voor leefwijze en gedrag. Een (ruim dertig jaar oude) klassieker voor de echte rattenfan!
Ratten<br>Maarten 't Hart
Ratten
Maarten 't Hart

Hamsterlopaedia<br>peter Logsdail
Hamsterlopaedia
peter Logsdail

Een Engelstalig praktijkboek voor iedereen die meer wil weten over met name de Syrische hamster, geschreven door de Engelse hamsterfokkers Chris en Peter Logsdail in samenwerking met dierenarts Kate Hovers.
Rodentia
Rodentia is een Duitstalig vakblad waarin naast kleine knagers ook konijnen, cavia's, chinchilla's, fretten en kleine exotische zoogdieren aan bod komen. Een kleurrijk magazine dat zes keer per jaar verschijnt. Interesse in een abonnement of een los nummer nabestellen? Surf dan naar de website van Rodentia.
Dit is Willem Frederik, de lees-gerbil van KNAGERS! online.
Tamme ratten
Judith Lissenberg

Dit prachtig geïllustreerde boek, geschreven door de webmaster van KNAGERS! online, is een van de meest complete uitgaven die er over deze knagersoort is verschenen. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een tamme rat? Hoe moet het verblijf er uitzien en welke voeding en specifieke verzorging hebben ratten nodig? Uitgebreid aandacht wordt besteed aan het omgaan met ratten, de gezondheid en de verschillende (kleur)variëteiten. Een onmisbaar standaardwerk!
De dwerghamster

De hamster

De muis

De tamme rat

De gerbil

Praktische knaagdierenwijzer

Basisgids dierenverzorging / Fretten<br>Lissenberg, Judith
Basisgids dierenverzorging / Fretten
Lissenberg, Judith

Een fret is een leuk en populair gezelschapsdier, maar wél eentje met een gebruiksaanwijzing. Judith Lissenberg heeft veel praktijkervaring met fretten. In deze gids helpt ze beginnende frettenliefhebbers met handige informatie, leuke weetjes en praktische tips op weg. Naast aanschaf, voeding, verzorging, huisvesting en gezondheid besteedt deze uitgave veel aandacht aan het omgaan en plezier maken met fretten en opvoeding van de speelse roofdiertjes.
Tip: houd de shift-toets ingedrukt terwijl je op een van de onderstaande links klikt.
De link opent dan in een nieuw venster en zo blijf je in de knagerbieb.
Let op! De fret is géén knager! Dit boekje is opgenomen in de
knagerbieb omdat de auteur de maker van KNAGERS! online is.
Knaagdieren
encyclopedie

Training Your Pet Hamster<br>Gerry Bucsis
Training Your Pet Hamster
Gerry Bucsis

Critters USA is een jaarlijks verschijnende gids met artikelen over kleine knaag- en zoogdieren. Door de uitgever van Critters USA zijn bovendien twee 'specials' over hamsters en ratten op de markt gebracht. Meer weten? Je kunt deze dikke tijdschriften bestellen via de shop van AnimalNetwork.com.
Kleine knaagdieren<br>Judith Lissenberg
Kleine knaagdieren
Judith Lissenberg

Zoek of heb je een kleine knager? Dan ben je bij deze gids aan het juiste adres! Judith Lissenberg legt deze basisgids dierenverzorging 'Kleine Knaagdieren' in een vlotte, begrijpelijke stijl uit wat je moet weten over het omgaan met (dwerg)hamsters, ratten, muizen en gerbils. Welke soorten zijn er? Waar moet je op letten bij de aanschaf en hoe kun je een knager het best verzorgen? Ook kinderen kunnen met deze leuk geïllustreerde gids vol praktische informatie uit de voeten.