...Wie ben ik?
Het is begon meer dan twintig jaar geleden allemaal met muis Maggie. Een bruin-wit gevlekt beestje, gekregen van een vriendinnetje van een vriendinnetje. En toen wilde ik nóg een muis. ,,Heeft u muizen?", vroeg ik aan de mevrouw van de dierenwinkel. ,,Tuurlijk", zei ze. ,,We hebben er zelfs veel. Vooral veel last van. Als je een muis wilt, mag je er achter zelf eentje proberen te vangen." Aan dat soort flauwe opmerkingen over kleine knagers ben ik inmiddels een klein beetje gewend geraakt.

De dierenwinkel had wel hamsters. Ik ging naar huis met Monica, wit met rode oogjes en donkergrijze oortjes. Monica bleek een mannetje te zijn. Een paar maanden later stond ik weer in de dierenwinkel voor de aanschaf van Maaike, een zwartogig crèmekleurig hamstervrouwtje. Weer een paar maanden later fokte ik mijn eerste nestje. En toen was ik verslaafd. Ik bleek te lijden aan een ongeneeslijke vorm van knageritus. Je begint met één knagertje en voor je het weet ben je volslagen knagermaan.
Judith Lissenberg (1965) werkt als dagbladjournalist en schrijft daarnaast boeken en artikelen over huisdieren in het algemeen en kleine knagers in het bijzonder.
In de afgelopen jaren heb ik knagers gefokt, knagers gekeurd, knagerboeken geschreven, over knagers gepubliceerd in vakbladen, knagers gefotografeerd, knagerreizen gemaakt... kortom heel veel knagerervaring opgedaan die voor een deel in KNAGERS! online is vastgelegd.

Mijn ratten hebben hun eigen website. Alles over mijn andere passie, honden, is te vinden via Scooter and Friends. Klik hier als je meer over mijn (schrijf)werk wilt weten of hier als je me een mailtje wilt sturen.